images

Ziua internațională a rangerilor

De ziua internațională a rangerilor, împreună cu Asociația inspectorilor voluntari de mediu “rangerii”, am participat la un set de lucrări desfășurate în Parcul Național “Nistrul de Jos”.
Am confecționat câteva hrănitori pentru cervide (căprioare și cerbi) și pentru mistreți, cu scopul de a fi folosite în timpul iernii când animalele au nevoie de hrană complementară.
La fel, astăzi a fost donată către asociația inspectorilor voluntari de mediu, barca cu motor, care va fi folosită pentru monitorizarea și combaterea braconajului în raza Nistrului de jos.
La fel, am instruit instruit inspectorii voluntari de mediu, cum pot folosi drona, donată și ea în cadrul acelorași proiecte, “Natura 2000 în Moldova: Promovarea abordării europene a conservării naturii în Moldova” și “Sprijinul Ceh pentru un management mai bun al ariilor protejate din Moldova”, desfășurate de Societatea Ecologică BIOTICA împreună cu Arnika Association, cu susținerea UNDP și Agenției de dezvoltare a Cehiei în cadrul programului TRANSITION