images

Ședințele consiliului local referitor la lucrările planificate

Marți, pe 19 martie, colegii noștri au fost la Cârnățeni, unde au participat la ședința consiliului local. Una din temele discutate a fost și necesitatea lucrărilor de reabilitare a sistemului de pompare din sonda arteziana a localității, care a fost și decis pentru viitorul apropiat. Lucrarea se desfășura în cadrul proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor”, desfășurat în parteneriat cu EcoContact , finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.
Tot în această lună, colegii noștri au mers la Răscăieți, una din localitățile din Parcul Național “Nistrul de Jos” unde au participat la ședința consiliului local. În cadrul ședinței s-a discutat și a fost hotărâtă construcția stației de epurare pentru necesitățile instituției de învățământ din localiate. Contribuția administrației publice locale va fi de 20% iar restul cheltuielelor pentru asigurarea lucrărilor, vor fi acoperite de Societatea Ecologică ”Biotica” în cadrul proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor”, desfășurat în parteneriat cu EcoContact, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. Astfel, vom putea diminua din impactul poluării Parcul Național “Nistrul de Jos” cu ape reziduale.
La fel în această lună, a fost adoptată încă o decizie a consiliului local, de data asta în Purcari, care a decis construcția unui punct de vizlualizare a naturii, la fel cum deja au fost construite în Talmaza, Grădinița și Copanca. Aceste obiective permit o diversificare a locațiilor și activităților de interes turistic în Parcul Național “Nistrul de Jos”. Lucrarea se desfășura în cadrul proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor”, desfășurat în parteneriat cu EcoContact , finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.