În cadrul proiectului “Servicii de consultanță pentru suportul promovării comerțului echitabil și prevenirerii vânzării produselor din masă lemnoasă provenite din tăieri și despăduriri ilegale în Armenia, Georgia, Ucraina și R. Moldova” desfășurat în parteneriat cu departamentul internațional al Office Office national des forêts, cu suportul World Bank, în cadrul programului regional EU4Environment, ne-am bucurat să îi întâlnim pe colegii noștri din Franța, împreună cu care, săptămâna trecută, am mers în ședințe la Ministerul Mediului al Republicii Moldova și la câteva întreprinderi silvice din țară.
Subiectul proiectului în continuare e axat pe trasabilitatea masei lemnoase și pașii pe care ar trebui să le facă țările din cadrul proiectului, pentru a corespunde legislației europene referitoare la comercializarea lemnului, la nivel național și internațional.
Planurile sunt mari, posibilitățile curente sunt mici, însă potențialul e îmbucurător.
Economia forestieră poate dezvolta ramura silvică, doar cu puțin mai multă voință pentru organizare și transparență, direcție în care ne mișcăm.