images

Atelier de lucru cu inspectorii voluntari de mediu din R. Moldova

Reprezentantul European Ranger Federation, Michael Großmann, a ajuns în Moldova pentru a se întâlni cu inspectorii voluntari de mediu
Zilele trecute, în incinta Institutului de cercetări și amenajări silvice ( ICAS ), Michael Großmann a desfășurat un atelier de lucru cu inspectorii voluntari de mediu din R. Moldova, conturând mai multe aspecte ale sarcinii comune, de a ocroti natura oriunde și oricând.
Participanții au aflat despre modul de lucru a Federației Europene a Rangerilor, despre activitatea rangerilor în ariile protejate din Europa, despre posibilitățile accesării resurselor și a desfășurării proiectelor comune cu asociațiile obștești ale rangerilor din toată lumea.
La sfârșit, punct după punct, a fost supusă discuției propunerile pentru Inspectoratul Pentru Protecția Mediului pentru redactarea regulamentului inspectorilor voluntari de mediu.
Atelierul a fost desfășurat în cadrul proiectelor: Natura 2000 în Moldova: Promovarea abordării europene a conservării naturii în Moldova” și “Sprijinul Ceh pentru un management mai bun al ariilor protejate din Moldova”, implementate de Societatea Ecologică ”Biotica” în parteneriat cu ONG Arnika (Republica Cehă), cu suportul financiar al UNDP Challenge Fund și a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe în cadrul programului de promovare TRANSITION.