images

Competiția de orientare sportivă la Copanca

Tare mult mizăm pe educație și nu în ultimul rând și pe activitățile sportive, când ne gândim la consolidarea capacităților comunităților locale. Iată de ce am fost susținătorii campionatului regional de orientare sportivă, desfășurat în weekend în s. Copanca din Parcul Național “Nistrul de Jos”. La eveniment au participat o mare parte din voluntarii implicați în inițiativele comunității locale, împreună cu sportivi din Tiraspol, Căușeni, Chisinau, Tighina și chiar Moscova.
Orientarea sportivă se bazează pe aptitudinile de orientare, dezvoltate la capacitate maxime și utilizate în teren, în limita timpului.
La competiție au participat 100 de participanți, care au avut să parcurgă 3 km, marcându-și prezența la fiecare punct marcat pe harta, amplasat în localitate.
Evenimentul a avut loc avut loc în cadrul proiectului implementat cu ONG-ul din Cehia Arnika “Gardienii Naturii Moldovei, consolidarea drepturilor comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului” realizat în cadrul programului “Transition”, cu suportul Ministerului de Externe a R. Cehă