images

seminarul dedicat inspectorilor de mediu voluntari

Luni, 28 noiembrie, la Centrul Municipal de Tineret Chișinău, am desfășurat seminarul dedicat inspectorilor de mediu voluntari și celor care vor să contribuie la protecția mediului făcând uz de pârghiile legale și de propria dedicație. Ne-am bucurat să avem sala plină de oameni plini de considerație față de subiect și dornici să participe la discuții și acțiuni.
La eveniment a participat și dnul Ion Bulmaga, șef al Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, dar și inspectori voluntari din țară, împreună cu studenți și diferiți activiști civici.
Participanții au aflat despre activitatea inspectoratului pentru protecția mediului, despre metodele de comunicare necesare unui inspector de mediunvoluntar, dar și despre importanța peotecției mediului și a resurselor naturale.
Rangerii din Cehia și Slovacia le-au povestit pe scurt celor prezenți despre activitatea lor și au răspuns la întrebări referitoare la modul de conlucrare a instituțiilor și cetățenilor pentru protecția mediuluiu și a ariilor naturale protejate.
Evenimentul a avut loc avut loc în cadrul proiectului implementat cu ONG-ul din Cehia Arnika “Gardienii Naturii Moldovei, consolidarea drepturilor comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului” realizat în cadrul programului “Transition”, cu suportul Ministerului de Externe a R. Cehă