images

Vizita s. Răscăieți din Parcul Național Nistrul de Jos

Într-a 2a zi a vizitei colegilor noștri din Arnika, am început activitatea cu vizita satului Răscăieți din Parcul Național “Nistrul de Jos”. La primăria satului ne-am întâlnit cu comunitatea locală, cu care încă o dată am recapitulat prioritățile de mediu pentru a fi introduse în strategia de protecție a mediului pe care o elaborăm pentru mai multe localități din Parcul Național.
Ulterior, colegii de la Arnika au punctat obiectivele proiectuli și anume transferul de experiență din Cehia, colaborarea între maluri și dezvoltarea comunitară considerând drepturile omuli. La fel, printre colegi au fost prezenți și doi colaboratori din echiepele ariilor naturale protejate din Cehia si Slovacia.
Ulterior ne-am deplasat la un izvor din localitate, care a fost ales de localnici pentru a fi curățat cu suportul grantului obținut în cadrul proiectului “Gardienii Naturii Moldovei, consolidarea drepturilor comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului” realizat în parteneriat cu ONG-ul din Cehia Arnika, în cadrul programului “Transition”, cu suportul Ministerului de Externe a R. Cehă