images

Plantarea de la Bălăbănești la râulețul Bălțata

Chiar dacă baba Odochia și-a scuturat cojocul vineri, sâmbătă de dimineață, am fost la Bălăbănești, unde împreună cu voluntarii, am continuat împădurirea zonei de protecție a râulețului „Bălțata” începută în toamnă de comunitatea Plantăm fapte bune în Moldova, inclusiv cu ajutorul Plantăm fapte bune în România.
De dimineața până seara, împreună am plantat pentru pace, vreo mie de puieți și am terminat porțiunea malului drept al râului. Nu ne-a mai rămas mult și vom începe îgrijirile, iar plantația noastră forestieră, datorită grijei, sperăm că va deveni un arboret în toată firea.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului desfășurat în parteneriat cu
OnG-ului din Cehia Arnika, cu care colaborăm în comun „Gardienii naturii moldovenești: Consolidarea drepturilor comunităților locale de pe ambele maluri ale Nistrului” realizat cu ajutorul programului Transition, cu suportul Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic
În următorii 2 ani, împreună cu colegii din Transnistria, Țîpova și Nistrul de Jos, vrem să facem multe pentru comunități și natură, îmbunătățind și formele de aplicare a legislației de mediu.