images

Ședința comitetului de supraveghere a proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor”

Astăzi la Ministerul Mediului al Republicii Moldova am desfășurat ședința comitetului de supraveghere a proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor”, desfășurat de Societatea Ecologică ”Biotica” în parteneriat cu EcoContact cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare. Dna Secretar de stat, a deschis ședința, la care au fost prezenți reprezentanții Ministerului, Agenția de Mediu, Agenția "Moldsilva",Gradina Botanica Institut, Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, Colegiul de Ecologie și din alte instituții de resort.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții organizațiilor implementatoare, au prezentat obiectivele și rezultatele primului an de desfășurare a proiectului, dar au și primit întrebări și propuneri de la participanți.
Pe lângă activitățile proiectului, au fost discutate detalii referitor la ajustarea cadrului legal referitor la ariile naturale protejate, despre necesitatea delimitării habitatelor și a ecosistemelor cât și despre constituirea și extinderea ariilor naturale protejate existente la moment.
Nu în ultimul rând, participanții au fost de acord despre necesitatea colaborării și implicării a instituțiilor științifice în cadrul activităților proiectelui, multe fiind unice pentru R. Moldova.