images

Vizita de monitorizare în Parcul Național “Nistrul de Jos”

Împreună cu partenerii noștri de la Austrian Development Agency și de la Ecocontact, ieri, am fost într-o vizită de monitorizare în Parcul Național “Nistrul de Jos”, unde am vizitat câteva din rezultatele lucrărilor noastre, mai recente și mai vechi pentru a le prezenta reprezentantei oficiului de la Viena.
Am fost la Popeasca unde am admirat pădurea în devenire și am evaluat rezultatele creșterii.
Tot acolo am văzut unul din turnurile de apă montate în cadrul proiectelor precedente.
Am mers la Răscăieți, unde am vorbit cu doamnele Primar și directoarea gimnaziului despre necesitatea stației de epurare a apelor reziduale, care este prevăzută pentru construire în viitorul apropiat.
Am vizitat Tudora și turnul de apă instalat în această primăvară.
Tot acolo am văzut la ce etapă este construcția casei de cânepă și cum beneficiază Pensiunea „La Tudora” de sistemul de încălzirii a apei, cu energie solară.
Pe drum de revenire, am vizitat unul din cele 3 puncte de vizionare a naturii, construite în cadrul proiectelor implementate cu susținerea Agenției Austriece pentru dezvoltare.
În cele din urmă, am vizitat locul de pompare a apei potabile pentru satul Cârnățeni, unde recent, în cadrul proiectului implementat curent, am putut ajuta autoritatea publică locală în achiziția și instalarea noii pompe pentru aprovizionarea localității cu apă potabilă.
La moment , ne aflăm în etapa de implementare a proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor ”, care este finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC) și implementat de Societatea Ecologică ”Biotica” și EcoContact