images

Vizita de studiu în Republică Cehă cu o echipă de specialiști din R. Moldova.

În cadrul proiectelor “Natura 2000 în Moldova: Promovarea abordării europene a conservării naturii în Moldova” și “Sprijinul Ceh pentru un management mai bun al ariilor protejate din Moldova”, desfășurate de Societatea Ecologică BIOTICA împreună cu Arnika Association, cu susținerea UNDP și Agenției de dezvoltare a Cehiei în cadrul programului TRANSITION, am desfășurat o vizită de studiu în Republică Cehă cu o echipă foarte vastă de specialiști din R. Moldova.
Reprezentanții Inspectoratul Pentru Protecția Mediului împreună cu Ion Bulmaga, reprezentanți de la Ministerul Mediului al Republicii Moldova, Agenția de Mediu și a societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului, au fost găzduiți de colegii noștri de la Arnika timp de o săptămână. În acest timp, am avut ocazia să ne întâlnim cu reprezentanții European Ranger Federation dar și cu rangerii și diferiți din Parcul Național Krkonose, din Rezervația naturală Adršpach-Teplice Rocks, din exemplara pădure Klokočná, ariile protejate LITOVELSKÉ POMORAVÍ și The Bekva cât și Karst-ul din Moravia, care și-au împărțit experiența și informațiile de bază, care per andamblu asigură țara cu un management decent al ariilor naturale protejate și a resurselor naturale.
Subiectul ariilor naturale peotejate, a voluntariatului de mediu și a transferului de cunoștințe și experiențe, a fost discutat și de colegii din instituțiile statului la o ședință cu omologii săi din Cehia.
Pe lângă vizitele locurilor spectaculoase și discuția cu specialiștii acestor locuri despre provocările și succesele lor, participanții au primit o deosebită plăcere de la consolidarea relațiilor între oamenii cu aceleași pasiuni, atât din cadrul grupului, cât și între grup și colegii noștri din Cehia.
Suntem profund recunoscători partenerilor noștri de la Arnika și tuturor celor care și-a dedicat timpul pentru transferul de cunoștințe cu membrii grupului nostru.