images

Conferința inspectorilor voluntari de mediu pentru conservarea naturii: Experiențe europene și practici locale

Săptămâna asta am început-o cu desfășurarea conferinței inspectorilor voluntari de mediu pentru conservarea naturii: Experiențe europene și practici locale. În cadrul evenimentului a participat conducătorul Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, dnul Ion Bulmaga, colegii noștri din Asociația inspectorilor voluntari de mediu “Rangerii” din Parcul Național “Nistrul de Jos”, cât și alți inspectori voluntari de mediu din țară. La fel, au fost prezenți și cei care nu au cunoscut sau obținut încă legitimația de inspector voluntar de mediu.
Domnul Bulmaga a reluat în revistă lista pașilor întreprinși de inspectorat, pentru a consolida activitatea și securitatea inspectorilor voluntari de mediu, apoi a răspuns la întrebările participanților.
Ulterior, din R. Cehă, șeful departamentului pentru educație al Parcului Național Krkonoše pentru a prezenta pe îndelete ce presupune meseria de ranger la ei în țară.
Evenimentul s-a încheiat cu decernarea setului de echipament pentru inspectorii voluntari de mediu.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Sprijinul Ceh pentru un management mai bun al ariilor protejate din Moldova”, implementat de Fondul de provocare al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și cu sprijin financiar din Programul de promovare TRANSITION, al Ministerului Afacerilor Externe a Republicii Cehe.