images

Curs de formare despre reconstrucțiile ecologice

Două zile am primit înțelepciune despre reconstrucțiile ecologice, de la colegii noștri de la Propark-Fundatia pentru Arii Protejate.
În cadrul proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor ”, care este finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC) și implementat de Societatea Ecologică ”Biotica” și EcoContact, a fost organizat un curs de formare despre ce sunt reconstrucțiile ecologice. La curs au participat atât reprezentanți ai Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”, Gradina Botanica Institut, Rezervația Codrii, ICAS, cât și membrii echipelor noastre împreună cu alți colegi din societatea civilă.
Ne-am bucurat să aflăm lux de amănunte din cunoștințele și experiența colegilor de peste Prut și să putem compara rezultatele noastre comune în domeniului elaborării planurilor de management a ariilor naturale protejate.
Acum, avenit timpul pentru aplicarea celor învățate.
Mulțumim oaspeților din România și participanților locali.