images

Big Jump weekend

În weekend, ne-am alăturat comunității ong-urilor de mediu din Europa prin organizarea Big Jump for Rivers, un eveniment consacrat râurilor și scăldatului, pentru a atenționa publicul referitor la necesitatea păstrării ecosistemelor riverane în forma lor funcțională. Prin urmare, împreună cu mai mulți vizitatori ai zonei, am mers la Pensiunea Meşter Faur de unde am mers, înpreună chiar cu dnul Pavel Țăranu și oaspeții pensiunii, la salubrizarea malurilor Nistrului, cât și a plajei din Cioburciu. Chiar dacă ni sa dat asigurări că plaja ar fi trebuit să fie curată, am umplut repede cativa saci pe care i-am pregatit din timp, cu toate urmele “civilizatiei” umane prezente în zonă.
Ulterior, am mai vizitat și altă plajă din regiune, unde am găsit la fel de multe semne a prezenței umane.
Vom mai continua cu astfel de acțiuni dar în special cu asistența autorităților publice locale în amenajarea și menținerea malurilor Nistrului în starea lor naturală.
Acțiunile au avut loc în cadrul proiectului „Gardienii naturii Moldovei: Consolidarea drepturilor comunităților locale de pe ambele maluri ale Nistrului” realizat în parteneriat cu Arnika, cu ajutorul programului Transition, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe.