images

Identificarea competențelor necesare pentru practicienii din ariile protejate din Republica Moldova și a unor standarde de management în contextul schimbărilor climatice

În această săptămână, EcoContact, Societatea Ecologică ”Biotica” și Propark-Fundatia pentru Arii Protejate au organizat un atelier de lucru cu tema „Identificarea competențelor necesare pentru practicienii din ariile protejate din Republica Moldova și a unor standarde de management în contextul schimbărilor climatice”.
Acest curs e o parte componentă și o continuare a cursul desfășurat din luna iunie, având ca scop îmbunătățirea managementului ariilor protejate în țara noastră.
La instruire au participat reprezentanți din Rezervația Naturală Pădurea Domnească, Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”, Rezervatia Naturala Plaiul Fagului, Rezervația Codrii, Rezervatia Prutul de Jos, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și întreprinderilor silvice din Moldova, inclusiv ai instituțiilor de cercetare.
Pe parcursul a trei zile, participanții au beneficiat de formarea capacităților de management eficient a ariilor naturale protejate din Republica Moldova, precum și și-au sporit nivelul de analiză a aspectelor necesare practicienilor din domeniul gestionării ariilor naturale protejate, fiind explicate necesitățile de adaptarea a managementului ariilor protejate în contextul schimbărilor climatice.
Aspectul cheie al cursului de formare a specialiștilor, a constat în identificarea nevoilor specifice ale ariilor protejate pentru sporirea rezilienței față de schimbările climatice.
Evenimentul a avut loc n cadrul proiectului “Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, dezvoltarea capacităților și restaurarea habitatelor”, desfășurat de Societatea Ecologică ”Biotica” în parteneriat cu EcoContact, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.